Padberg Cosmetiek - Logo kleur

Check Icoon wit - Padberg Cosmetiek  Cliënten waarderen onze service en ingrepen met een 9,4

Check Icoon wit - Padberg CosmetiekErvaren gezichtschirurgen, ook actief bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Waarom botox kan helpen tegen hoofdpijn

Als je vaak last hebt van migraine, spanningshoofdpijn of druk op de ogen kan een behandeling met botox wel eens de oplossing zijn. Dat is de ervaring van aangezichtschirurgen Wilbert Boek en Hubert Faber, in Ede actief in ziekenhuis Gelderse Vallei en hun eigen kliniek Padberg Cosmetiek.

Cosmetisch specialisten ziekenhuis Gelderse Vallei voor ooglidcorrectie

Cosmetische ingrepen

Bij de kliniek voor cosmetische ingrepen in Gelderland kan iedereen terecht voor een ooglidcorrectie, wenkbrauwlift, flapoorcorrectie en behandelingen met fillers en botox.

Oorzaak hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is één van de klachten, waarmee cliënten naar Padberg Cosmetiek komen. ‘Uit ons onderzoek blijkt dat een ooglidcorrectie bij de helft van de mensen de hoofdpijnklachten vermindert’, zegt Boek. De behandeling met botuline toxine, ook bekend als botox, is eveneens effectief. ‘Dit natuurlijke middel zetten we met name in als er sprake is van migraine en spanningshoofdpijn door overmatige spierspanning in nek, schouders en hoofd.’

Hoofdpijn minder door botox

Faber: ‘Botox is een neurotoxine die werkt door de spieren tijdelijk te verlammen. Dit kan helpen om de overmatige spierspanning en de bijbehorende hoofdpijn te verminderen. Een botox-behandeling is veilig en zonder bijwerkingen. We gebruiken het middel ook in het ziekenhuis.’

Behandeling tegen hoofdpijn

De behandeling met botox tegen hoofdpijn bestaat uit één of meerdere injecties. ‘We gebruiken zeer kleine injectienaalden, die als een klein steekje aanvoelen. Er ontstaan kleine rode zwellinkjes ter plaatse van de injectieplaats. Deze lijken het meest op een muggenbultje. Die verdwijnen binnen enkele uren. De behandeling tegen hoofdpijn duurt maximaal 5 tot 10 minuten’, zegt Boek.

Effect behandeling met botox

Na de behandeling met botox kunt u direct naar huis. Wel raden de specialisten aan om de eerste vier uur na de injecties niet te gaan liggen. ‘Dan voorkom je dat de vloeistof op andere plekken komt, waar dan ook een – in dit geval ongewenst – ontspannend effect ontstaat’, zegt Boek.

Cliënten krijgen van hem ook het advies mee om in de eerste twee uur na de behandeling tegen hoofdpijn meerdere keren ‘gekke bekken te trekken’. ‘Als je de gezichtsspieren veel gebruikt, komt de botuline maximaal in de receptoren van de spieren, waardoor het effect van de behandeling optimaal is.’ Het effect van een botox-behandeling is drie tot vijf maanden merkbaar.

Vooroordelen over botox

De specialisten merken dat er veel vooroordelen leven over botox. Faber: ‘De meeste mensen denken al snel aan dikke lippen en expressieloze gezichten. Dat is niet de manier waarop wij het medicijn toepassen bij Padberg Cosmetiek. Wij zetten botox medisch in tegen hoofdpijn en cosmetisch om op een natuurlijke wijze bijvoorbeeld rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes rond de ogen te verzachten.’

Vrijblijvende intake

Meer weten over de inzet van botox bij hoofdpijn en de andere cosmetische behandelingen? Aan een ingreep of behandeling gaat bij Padberg Cosmetiek, gemiddeld beoordeeld met een 9.4, altijd een uitgebreide, vrijblijvende intake vooraf. ‘Op basis van onderzoek en het verhaal van de cliënt bepalen we of een ingreep reëel is’, legt Boek uit.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Is een cosmetische ingreep mogelijk dé oplossing voor u? Onze specialisten geven kosteloos en vrijblijvend een eerste consult. De arts bespreekt alle mogelijkheden en welke behandeling voor u het beste resultaat oplevert.

Behandelingen

Wij zijn gespecialiseerd in meerdere behandelingen in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie. De behandelingen verhelpen of verminderen klachten, gaan verouderingsverschijnselen zoveel mogelijk tegen en geven uw gezicht weer een frisse en jeugdige uitstraling. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.