Padberg Cosmetiek - Logo kleur

Check Icoon wit - Padberg Cosmetiek  Cliënten waarderen onze service en ingrepen met een 9,4

Check Icoon wit - Padberg CosmetiekErvaren gezichtschirurgen, ook actief bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Bovenooglidcorrectie

Herkent u dit: opmerkingen over een vermoeide of sombere blik, ’s avonds last hebben van vermoeide ogen en regelmatig hoofdpijn? Dan kan een bovenooglidcorrectie voor u dé oplossing zijn.

Met een bovenooglidcorrectie krijgt u uw jonge, frisse blik weer terug. En omdat u niet de hele dag uw ogen ‘actief’ open hoeft te houden, zult u dankzij een bovenooglidcorrectie minder last hebben van vermoeide ogen en hoofdpijn aan het einde van de dag.

Na
Na
Na
Voor
Voor

Voor en na resultaat van behandeling

Vrijblijvend consult bovenooglidcorrectie

Is een bovenooglidcorrectie mogelijk dé oplossing voor u? Onze specialisten geven kosteloos en vrijblijvend een eerste consult. De arts bespreekt alle mogelijkheden en welke behandeling voor u het beste resultaat oplevert.

Eerste consult voor bovenooglidcorrectie

Tijdens het eerste consult bespreken we of een bovenooglidcorrectie geschikt voor u is. We stellen de hoeveelheid overhangende huid en de stand van de wenkbrauw nauwkeurig vast. Ook brengen we de asymmetrie van de ogen, die altijd in meer of mindere mate aanwezig is, in beeld. Is de uitkomst van dit onderzoek dat een bovenooglidcorrectie een goede oplossing is voor u? Dan maken we direct ook foto’s.

Bovenooglidcorrectie en medicatie

Voorafgaand aan een bovenooglidcorrectie is van belang om eventueel medicijngebruik exact door te geven. Dit geldt met name bij het gebruik van bloedverdunners. Doorgaans is het nodig om 5-7 dagen voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met bloedverdunners. Het tijdelijk stoppen met deze medicatie dient u eerst te bespreken met de arts die u de bloedverdunners heeft voorgeschreven. Daarnaast adviseren we u in verband met de wondgenezing om 3 weken vóór tot 3 weken na de bovenooglidcorrectie niet te roken.

N

243

Tevreden cliënten

N

Jaren ervaring

N

7

Teamleden

Het verloop van een bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie start met het nauwkeurig aftekenen van de overtollige huid. Dit vindt plaats in zittende positie. De arts verdooft de huid van de bovenoogleden met injecties en verwijdert een reepje huid. Indien nodig verwijdert de arts ook een deel van de oogkringspier en overtollig vet.

De volgende stappen zijn het strakker maken van het kapsel en het hechten van de huid met een niet oplosbare hechting. U krijgt hechtpleisters op uw oogleden, die wij na een week verwijderen. Tijdens de ingreep kunt u vragen stellen en houdt de chirurg u op de hoogte van de voortgang van de ingreep. De gehele bovenooglidcorrectie duurt ongeveer drie kwartier.

Naar huis na een bovenooglidcorrectie

Na de bovenooglidcorrectie is het belangrijk om de oogleden nog even te koelen tegen de eerste zwelling. U kunt vrij snel na de behandeling naar huis. Het is verstandig om uw oogleden de eerste dag ieder uur ongeveer 10–15 minuten te koelen met een koelbril of een zakje bevroren doperwtjes in een doekje. De dagen daarna herhaalt u dit een enkele keer per dag. ‘s Nachts is koelen niet nodig.

De eerste week bent u niet echt representatief. In de tweede week is het nog zichtbaar dat u behandeld bent, maar al veel minder. De roodheid verdwijnt enkele weken na de bovenooglidcorrectie, bij een dunne huid kan dit beduidend langer duren.

Voel u weer mooier en goed

Met een bovenooglidcorrectie krijgt u uw jonge, frisse blik terug. U hebt minder last van vermoeide ogen en hoofdpijn aan het einde van de dag en voelt zich mooier. De kosten voor een bovenooglidcorrectie zijn 895 euro. Voordeel: bij een behandeling waar tegelijkertijd een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd betaalt u 2475 euro.

  • ZErvaren chirurgen
  • Z Snel resultaat
  • Z Geen vermoeide ogen meer

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Onderooglidcorrectie

Voor bepaalde klachten is een onderooglidcorrectie een betere oplossing dan een bovenooglidcorrectie. In sommige gevallen zijn zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie nodig om de klachten te verhelpen.

De arts geeft u een goed advies over de beste keuze in uw situatie. Lees meer over de onderooglidcorrectie.

Wenkbrauwlift

Soms adviseren we een wenkbrauwlift in plaats van een onderooglidcorrectie. Bij een vermoeide blik en hangende oogleden zijn het vaak ook de wenkbrauwen die met het voorhoofd naar beneden zijn gezakt. Het verhogen van de positie van de wenkbrauw, een wenkbrauwlift, geeft een jeugdigere, open blik. Beter zicht en een vermindering van hoofdpijn zijn daarom ook gevolgen van een wenkbrauwlift.

Vraag en antwoord bovenooglidcorrectie

Kan ik na een bovenooglidcorrectie zelf naar huis rijden?

Nee, het is onverstandig om na een bovenooglidcorrectie zelf naar huis te rijden, omdat uw zicht de eerste dagen wat beperkt kan zijn door zwelling.

Wanneer kan ik weer werken na een bovenooglidcorrectie?

Meestal kunt u een week na de bovenooglidcorrectie weer aan het werk. U bent de eerste week minder representatief door roodheid en zwelling. Bij zwaar lichamelijk werk raden we aan om dit na 3 weken pas weer aan te vangen.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar mijn bovenooglidcorrectie?

De bovenooglidcorrectie zit tegenwoordig weer in de basiszorg. Dit echter onder zeer strikte voorwaarden. De meeste verzekeraars hanteren het criterium dat uw bovenooglid tot 1 mm over de pupil moet rijken en/of de ooglidspleet maximaal 7 millimeter wijd is. Erg weinig mensen voldoen echter aan deze criteria, aangezien men al ruim voor dit stadium klachten heeft. Indien u wel voldoet aan de criteria, doet de kliniek een aanvraag met foto’s bij uw zorgverzekeraar. Die beslist of uw ingreep wordt vergoed.

Hoe snel na een bovenooglidcorrectie kan ik weer sporten?

Een week na de bovenooglidcorrectie kunt u weer sporten. Zeer forse inspanningen (bijvoorbeeld hard persen bij zware gewichten) of mogelijk lichamelijk contact rond de ogen kan beter de eerste 3 weken vermeden worden.

Wanneer kan ik na een bovenooglidcorrectie weer lenzen dragen?

Een week na de bovenooglidcorrectie, na het verwijderen van de hechtingen, kunt u uw lenzen weer dragen. De eerste week is het verstandig om niet te hard aan uw ooglid te trekken bij het inbrengen van de lenzen.

Herstel nóg sneller dankzij Verwenpakket oedeemtherapie

In samenwerking met 2care4skin bieden wij een verwenpakket oedeemtherapie aan. Veel cliënten combineren dit met een bovenooglidcorrectie. U krijgt dan 1 keer voor en 4 keer na de chirurgische behandeling oedeemtherapie. De zwelling en blauwe plekken na de bovenooglidcorrectie nemen veel eerder af en de huid rond uw ogen voelt aanzienlijk sneller soepel. Al na geringe tijd is niet meer te zien dat u onlangs een bovenooglidcorrectie hebt ondergaan. Voor slechts 200 euro profiteert u ook van deze voordelen.