Padberg Cosmetiek - Logo kleur

Check Icoon wit - Padberg Cosmetiek  Cliënten waarderen onze service en ingrepen met een 9,4

Check Icoon wit - Padberg CosmetiekErvaren gezichtschirurgen, ook actief bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Flapoorcorrectie

Flaporen of afstaande oren worden vaak heel negatief ervaren. Bij vrouwen steken ze vaak door de haren heen. Veel vrouwen die last hebben van flaporen, dragen hun haar nooit in een paardenstaart en voelen zich door de afstaande oren minder mooi. Na een flapoorcorrectie is dit gelukkig verleden tijd!

Van een afstaand oor is sprake als het oor meer dan 2 centimeter van de schedel afstaat of de hoek meer dan 15 graden ten opzichte van de schedel is. Afstaande oren zijn met een oorcorrectie goed te corrigeren. Vanaf 12 jaar gebeurt een flapoorcorrectie meestal onder plaatselijke verdoving.

Na
Na
Na
Voor
Voor

Voor en na resultaat van behandeling

Vrijblijvend consult flapoorcorrectie

Is een flapoorcorrectie mogelijk dé oplossing voor u? Onze specialisten geven kosteloos en vrijblijvend consult over de oorcorrectie. De arts bespreekt alle mogelijkheden en welke behandeling voor u het beste resultaat oplevert.

Persoonlijk behandelplan flapoorcorrectie

Bij het eerste consult voor een flapoorcorrectie onderzoekt de arts de stand van de oren. Er zijn verschillende afwijkende standen mogelijk, die het effect van flaporen veroorzaken: het hele oor staat af, de vouw in het kraakbeen is afwezig of de vorm van het oor is in zijn geheel afwijkend. De arts zet een persoonlijk behandelplan op voor uw flapoorcorrectie. De toegepaste techniek is gericht op een natuurlijke vorm van het oor. Na een oorcorrectie is het niet zichtbaar dat u hiervoor behandeld bent. Van patiënten horen wij dat zij zich na de flapoorcorrectie mooier voelen.

Het verloop van een flapoorcorrectie

Een flapoorcorrectie is goed onder plaatselijke verdoving te ondergaan. Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s van de stand van het oor. De arts verdooft het oor met injecties. Permanente hechtingen houden het oor in een nieuwe natuurlijke stand, meestal is het niet nodig om kraakbeen te verwijderen. Deze techniek heeft een zeer natuurlijke vorm als resultaat. Omdat het oor dichter bij de schedel komt, is het regelmatig nodig om overtollige huid te verwijderen. De arts sluit de huid met oplosbare hechtingen.

N

243

Tevreden cliënten

N

Jaren ervaring

N

7

Teamleden

Naar huis na een flapoorcorrectie

Direct na de flapoorcorrectie krijgt u een verband om uw hoofd, over uw oren. Na 24 uur kunt u het verband thuis zelf verwijderen. Met een vochtig doekje kunt dan u uw nek en hoofd wassen en na 2 dagen mag u ook uw haren wassen. Uw oren zullen wat gezwollen en blauw zijn. Dit kan 2 tot 3 weken duren. De huid achter het oor voelt enkele dagen tot weken strak aan. De eerste dagen na de flapoorcorrectie hebt u misschien pijnstilling nodig vanwege het strakke gevoel.
Een week na uw oorcorrectie verwijdert de arts de pleisters en hechtingen. De meeste mensen kunnen een week na een flapoorcorrectie weer werken. Sporten kan weer na 2 weken, contactsporten worden 4 weken ontraden, vanwege eventueel contact met de geopereerde oren.

Oorcorrectie: oorverkleining of oorlelcorrectie

Ook het verkleinen van de oren is een ingreep waarin onze artsen gespecialiseerd zijn. De arts adviseert u uitgebreid over de mogelijkheden bij een oorcorrectie. Meestal gebeurt een oorverkleining door huid te verwijderen en kraakbeen met draaiplastieken te verminderen. Ook oorlelcorrectie is een veelgekozen ingreep bij niet mooie, grote oorlellen of na uitscheuren of oprekken door piercings. Bij een oorlelcorrectie gebruikt de arts speciale plastieken.

Voel u weer mooier en goed

Voel u weer goed na een flapoorcorrectie. Een oorcorrectie eenzijdig kost 1195 euro. Aan beide oren 1795 euro. Veel verzekeraars vergoeden een flapoorcorrectie tot een leeftijd van 18 jaar in een aanvullende verzekering.

  • ZErvaren chirurgen
  • ZMeer zelfvertrouwen
  • ZMogelijk binnen zorgverzekering

Vraag en antwoord flapoorcorrectie

Moet ik een elastische band dragen na een flapoorcorrectie?

Het dragen van een elastische hoofdband na een flapoorcorrectie ervaart men vaak als prettig. Zeker ’s nachts voelt dit beschermend aan. Dit gevoel kan wel 4 weken duren. Het is echter niet noodzakelijk om een band te dragen na een flapoorcorrectie.

Wordt een flapoorcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Veel verzekeraars vergoeden een flapoorcorrectie in een aanvullende verzekering, meestal tot een leeftijd van of 12, 16 of 18 jaar. Indien uw verzekeraar de flapoorcorrectie vergoedt, maken wij een afspraak voor u in het ziekenhuis. Boven de 18 jaar vergoeden verzekeraars een flapoorcorrectie niet.

Kan ik na een flapoorcorrectie op mijn oren liggen tijdens het slapen?

Ja, het is geen probleem om na een flapoorcorrectie op uw oren te liggen. Dit kan echter wel wat gevoelig zijn.

Zijn permanente hechtingen veilig?

Ja, permanente hechtingen zijn veilig en verantwoord. Onze artsen gebruiken hechtingen die het lichaam accepteert. Bij hart- en vaatoperaties gebruiken ziekenhuizen hetzelfde hechtmateriaal. In zeldzame gevallen komen de hechtingen door de huid heen, waar ze irriteren. Dan kan het nodig zijn om die hechting te verwijderen.