Padberg Cosmetiek - Logo kleur

Check Icoon wit - Padberg Cosmetiek  Cliënten waarderen onze service en ingrepen met een 9,4

Check Icoon wit - Padberg CosmetiekErvaren gezichtschirurgen, ook actief bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Oorcorrectie

Wilt u zich weer goed voelen? Zonder negatieve gevoelens over de afwijkende vorm of de stand van uw oren? De ervaren artsen van Padberg Cosmetiek in Ede zijn gespecialiseerd in oorcorrecties, relatief kleine ingrepen met grote positieve gevolgen voor uw zelfvertrouwen en uitstraling. Voorbeelden zijn een flapoorcorrectie, oorverkleining of oorlelcorrectie. We helpen u graag met een persoonlijk behandelplan voor uw oorcorrectie.

Na
Na
Na
Voor
Voor

Voor en na resultaat van behandeling

Vrijblijvend consult oorcorrectie

Is een oorcorrectie mogelijk dé oplossing voor u? Onze specialisten geven kosteloos en vrijblijvend consult over de oorcorrectie. De arts bespreekt alle mogelijkheden en welke behandeling voor u het beste resultaat oplevert.

Flapoorcorrectie

Flaporen of afstaande oren worden vaak als heel negatief ervaren. Bij vrouwen steken ze vaak door de haren heen. Veel vrouwen die last hebben van flaporen, dragen hun haar nooit in een paardenstaart en voelen zich door de afstaande oren minder mooi. Na een flaporen operatie is dit gelukkig verleden tijd!
Van een afstaand oor is sprake als het oor meer dan 2 centimeter van de schedel afstaat of de hoek meer dan 15 graden ten opzichte van de schedel is. Afstaande oren zijn met een oorcorrectie goed te corrigeren. Vanaf 12 jaar gebeurt een flapoorcorrectie meestal onder plaatselijke verdoving

Oorverkleining

Zijn uw oren te groot in verhouding tot de rest van uw gezicht? Dan kan een oorverkleining een goede oplossing zijn. Er zijn bij een oorlelverkleining meerdere technieken mogelijk. In de meeste gevallen verwijdert de aangezichtschirurg huid en vermindert hij kraakbeen met draaiplastieken.

N

243

Tevreden cliënten

N

Jaren ervaring

N

7

Teamleden

Oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is een veelgekozen ingreep bij niet mooie of misvormde oorlellen of na uitscheuren of oprekken door piercings. Bij een oorlelcorrectie gebruikt de arts speciale plastieken.

Oorcorrectie: oorverkleining of oorlelcorrectie

Ook het verkleinen van de oren is een ingreep waarin onze artsen gespecialiseerd zijn. De arts adviseert u uitgebreid over de mogelijkheden bij een oorcorrectie. Meestal gebeurt een oorverkleining door huid te verwijderen en kraakbeen met draaiplastieken te verminderen. Ook oorlelcorrectie is een veelgekozen ingreep bij niet mooie, grote oorlellen of na uitscheuren of oprekken door piercings. Bij een oorlelcorrectie gebruikt de arts speciale plastieken.

Persoonlijk behandelplan oorcorrectie

Tijdens het eerste consult onderzoekt de arts uw oor of oren, luistert hij naar uw wensen en maakt hij een persoonlijk behandelplan voor uw oorcorrectie. De operatie aan uw oor vindt op een later moment plaats onder plaatselijke verdoving. Na een oorcorrectie is het – los van de mooiere vorm van uw oren – niet zichtbaar dat u hiervoor behandeld bent. Van patiënten horen wij dat zij zich na de oorcorrectie mooier en zelfverzekerder voelen.

Herstel na oorverkleining of oorlelcorrectie

Het herstelproces na een oorverkleining of oorlelcorrectie is relatief kort. Uw oren zullen wat gezwollen en blauw zijn. Dit kan enkele weken duren. De meeste mensen kunnen een week na een oorcorrectie weer werken. Sporten kan weer na 2 weken, contactsporten worden 4 weken ontraden, vanwege eventueel contact met de geopereerde oren.

Voel u weer mooier en goed

Voel u weer goed na een oorcorrectie.
Een oorcorrectie eenzijdig kost 500 euro. Aan beide oren 700 euro.
Een flapoorcorrectie eenzijdig kost 1195 euro. Aan beide oren 1795 euro.

  • ZErvaren chirurgen
  • ZMeer zelfvertrouwen
  • ZMogelijk binnen zorgverzekering

Vraag en antwoord oorcorrectie

Is een oorcorrectie ook mogelijk bij kinderen?

Oorcorrecties voeren we bij Padberg Cosmetiek met name uit bij volwassenen. Een ingreep is mogelijk vanaf 6 jaar, maar kinderen met een functioneel probleem aan één of meerdere oren worden doorgaans in het ziekenhuis geholpen.

Moet ik een elastische band dragen na een flapoorcorrectie?

Het dragen van een elastische hoofdband na een flapoorcorrectie ervaart men vaak als prettig. Zeker ’s nachts voelt dit beschermend aan. Dit gevoel kan wel 4 weken duren. Het is echter niet noodzakelijk om een band te dragen na een flapoorcorrectie.

Wordt een oorcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Veel verzekeraars vergoeden een flapoorcorrectie in een aanvullende verzekering, meestal tot een leeftijd van 12, 16 of 18 jaar. Indien uw verzekeraar de flapoorcorrectie vergoedt, maken wij een afspraak voor u in het ziekenhuis. Boven de 18 jaar vergoeden verzekeraars een flapoorcorrectie niet. Ook een oorverkleining en oorlelcorrectie worden niet vergoed.

Kan ik na een oorcorrectie op mijn oren liggen tijdens het slapen?

Ja, het is geen probleem om na een oorcorrectie op uw oren te liggen. Dit kan echter wel wat gevoelig zijn.