Behandelingen

Behandelingen

Botuline Toxine 

Rimpels kunnen een streng en vermoeid uiterlijk veroorzaken. Botuline injecties verzachten uw blik door letterlijk uw gezichtsspieren te ontspannen. Uw uitstraling wordt zachter en vriendelijker. Je voelt je mooier en zelfs wat meer ontspannen.

Botuline toxine type A is de werkzame stof die de spieren gedeeltelijke en tijdelijk ontspant.  De meest behandelde rimpels zijn de fronsrimpel en de kraaienpootjes rond de ogen. Botuline toxine type A is een veilig middel dat tijdelijk werkt. Alleen patiënten met een spier- of zenuwaandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden met botuline.

Vanaf € 175,00

Consult

 

Rimpels worden veroorzaakt door de spieren in het gezicht en veroudering van de huid. Door gebruik van antirimpel crème wordt de huid soepeler maar de onderliggende oorzaak van de spieren wordt hiermee niet aangepakt. Samen met de arts die de behandeling uitvoert wordt gekeken wat voor u het meest geschikt is om te behandelen. Wat u het meest stoort en veranderd wil hebben, zal goed besproken worden. Zo stelt u gezamenlijk een behandelplan op. 

 

De ingreep

Het botuline toxine wordt direct in de spier ingespoten. We gebruiken erg kleine injectienaalden die als een klein steekje aanvoelen. Er ontstaan kleine rode zwellinkjes ter plaatse van de injectieplaats. Deze lijken het meest op een muggenbultje. Die verdwijnen binnen enkele uren. De behandeling duurt maximaal 5 tot 10 minuten. 

Naar huis

 

U kunt na de behandeling direct naar huis. We raden aan om de eerste 4 uur niet te gaan liggen dit voorkomt dat de vloeistof op andere plekken komt waar ook, maar een niet gewenst, ontspannend effect ontstaat. Het beste en langste effect wordt bereikt als u de eerste 2 uur uw gezichtsspieren veel gebruikt (“gekke bekken trekken”). Het botuline komt dan maximaal in de receptoren van de spieren en wordt het effect optimaal. Na 3-5 maanden zal de werking minder zijn. Na meerdere behandelingen zal het effect langer aanhouden. De eerste uren zijn kleine muggenbultjes als gevolg van de injecties zichtbaar. De volgende dag bent u volledig toonbaar. 

 

Vraag en antwoord

 

Is de behandeling erg pijnlijk?

Nee, de injecties zijn korte scherpe prikjes. De meeste mensen ervaren deze niet als pijnlijk.

 

Hoe lang heb ik plezier van de behandeling?

Na de eerste behandeling kunt u rekenen op 3-4 maanden zichtbaar effect. Na 2-3 maanden zal de werking langzaam minder worden. Na meerdere behandelingen is de werking beduidend langer, wisselend tussen 6 tot soms wel 12 maanden.

 

Waarom mag ik de eerste 4 uur niet gaan liggen?

Het botuline toxine kan in liggende houding naar de zijkant van de gezichtsspieren vloeien. Het is dan mogelijk dat spieren minder werkzaam worden die uw ooglid open houden. Uw ooglid wordt dan minder goed omhoog gehouden en uw oog lijkt lui. Dit kan dan zo’n 2 maanden duren maar gaat weer vanzelf over.

 

Wanneer mag ik weer sporten?

We raden u af om op de dag zelf van de behandeling niet te sporten. De volgende dag kunt u al uw normale dagelijkse activiteiten weer oppakken. 

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek