Behandelingen

Behandelingen

Bovenooglidcorrectie

Herkent u dit: opmerkingen over een vermoeide of sombere blik, ’s avonds last hebben van vermoeide ogen en regelmatig hoofdpijn? Dan kan een bovenooglidcorrectie voor u dé oplossing zijn.

Met deze ingreep krijgt u uw jonge frisse blik weer terug. Omdat u niet de hele dag uw ogen “actief`” open hoeft te houden, zult u minder last hebben van vermoeide ogen en hoofdpijn aan het einde van de dag. 

 

Je voelt je mooier na een bovenooglidcorrectie. 

€ 875,00

Consult

 

Bij het eerste consult wordt  samen met u besproken of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenooglidcorrectie. De hoeveelheid overhangende huid en de stand van de wenkbrauw wordt goed bepaald. De asymmetrie van de ogen, die altijd in minder of meerdere mate aanwezig is, wordt in beeld gebracht. Indien een ingreep wordt afgesproken worden foto’s van uw ogen gemaakt.

Van belang is dat u goed doorgeeft welke medicijnen u gebruikt. Met name het gebruik van bloedverdunners is van belang. Deze dienen meestal 5-7 dagen voor de ingreep gestopt te worden. Indien nodig moet u het stoppen van deze medicatie eerst bespreken met de arts die u de bloedverdunners heeft voorgeschreven.

Het is verstandig in verband met de wondgenezing om 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep niet te roken!

           

De ingreep

 

De overtollige huid wordt voor de ingreep nauwkeurig afgetekend in zittende positie. Vervolgens wordt de huid van de bovenoogleden verdoofd met injecties. Een reepje huid wordt verwijderd en zo nodig een deel van de oogkringspier en overtollig vet. Het kapsel wordt strakker gemaakt. De huid wordt gehecht met een niet oplosbare hechting. Deze wordt 1 week later verwijderd. U krijgt hechtpleisters op de oogleden.

Tijdens de ingreep kunt u vragen stellen en wordt u door de chirurg op de hoogte gehouden van de voortgang van de ingreep. De hele procedure duurt ongeveer drie kwartier.

             

Naar huis

 

Na de ingreep worden de oogleden nog even gekoeld tegen de eerste zwelling. U kunt vrij snel naar huis na de behandeling. Het is verstandig om de eerste dag elk uur ongeveer 10 – 15 minuten de oogleden te koelen met een koelbril of een zakje gevuld met bevroren doperwtjes in een doekje. U hoeft ‘s nachts niet te koelen. De dagen daarna een enkele keer per dag. De eerste week bent u niet echt representatief. In de tweede week is het nog zichtbaar dat u behandeld bent maar al veel minder. De roodheid is na een aantal weken verdwenen, bij een dunne huid kan dit beduidend langer duren.

 

Vraag en antwoord

 

Kan ik na een ooglidcorrectie zelf naar huis rijden?

Nee, het is onverstandig om zelf naar huis te rijden omdat uw zicht de eerste dagen wat beperkt kan zijn door zwelling.

 

Wanneer kan ik weer werken na een ooglidcorrectie?

Meestal kunt u na één week weer aan het werk. U bent de eerste week minder representatief door roodheid en zwelling. Bij zwaar lichamelijk werk raden we aan om dit na 3 weken pas weer aan te vangen.

 

Wanneer kan ik weer lenzen dragen?

Na één week, na het verwijderen van de hechtingen, kunt u weer lenzen dragen. De eerste week is het verstandig om niet te hard aan uw ooglid te trekken bij het inbrengen van de lenzen.

 

Hoe snel kan ik weer sporten?

Na één week kunt u weer sporten. Zeer forse inspanningen (bijv. hard persen bij zware gewichten) of mogelijk lichamelijk contact rond de ogen kan beter de eerste 3 weken gemeden worden.

 

Vergoed mijn zorgverzekeraar mijn bovenooglidcorrectie?

De bovenooglidcorrectie zit tegenwoordig weer in de basiszorg. Dit echter onder zeer strikte voorwaarden. De meeste verzekeraars hanteren het criterium dat uw bovenooglid tot 1 mm óver de pupil moet rijken en/of de ooglidspleet 7 mm wijd is of kleiner. Erg weinig mensen voldoen aan deze criteria aangezien men al ruim voor dit stadium al klachten heeft van zijn oogleden. Indien u voldoet aan de criteria zal de kliniek een aanvraag doen met foto’s bij uw zorgverzekeraar. Die zal dan beslissen of uw ingreep zal worden vergoed.

Verwenpakket oedeemtherapie 

In samenwerking met 2care4skin bieden wij een verwenpakket oedeemtherapie aan. U krijgt dan 1 keer en 4 keer na de chirurgische behandeling oedeemtherapie. U bent dan sneller van uw zwelling en blauwe plekken af na de behandeling en het voelt veel sneller soepel rond de ogen. Hierdoor is het sneller minder zichtbaar dat ze behandeld zijn. 

€ 200,00

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek