Behandelingen

Behandelingen

Flapoorcorrectie

Flaporen of afstaande oren worden vaak heel negatief ervaren. Bij vrouwen steken ze door de haren heen en er wordt nooit een paardestaart gedragen. Je voelt je minder mooi.

 

Als het oor meer dan 2 cm van de schedel afstaat of de hoek is meer dan 15 graden ten opzichte van de schedel, dan is er sprake van een afstaand oor. Afstaande oren zijn heel goed te corrigeren. Vanaf 12 jaar kan dit meestal onder plaatselijke verdoving. Oorlel correctie gebeurt vaak bij niet mooie grote oorlellen of na uitscheuren of het oprekken van oorlellen met piercings. 

Eénzijdig      € 1.195,00   

Beiderzijds  € 1.795,00

Consult

 

Bij het eerste consult wordt samen met u besproken waar “het flappen” van de oren precies uit bestaat: het hele oor kan afstaan, de vouw in het kraakbeen kan afwezig zijn of de vorm van het oor kan in zijn geheel afwijkend zijn. Een persoonlijk behandelplan wordt opgezet. De gebruikte techniek is gericht op een natuurlijke vorm van het oor. Na een oorcorrectie is het niet zichtbaar dat u hiervoor behandeld bent.

Als de oren niet meer afstaan, voel je je mooier.

 

De ingreep

 

De behandeling is heel goed onder plaatselijke verdoving te ondergaan. Vóór de behandeling worden foto’s gemaakt van de stand van de oren. Het oor wordt met injecties verdoofd. Permanente hechtingen houden het oor in een nieuwe natuurlijke stand, meestal is het niet nodig om kraakbeen te verwijderen. Dat maakt de natuurlijke vorm zo mooi. Omdat het oor dichter bij de schedel komt, is het regelmatig nodig om overtollige huid te verwijderen. De huid wordt gesloten met oplosbare hechtingen.  Te grote oren kunnen verkleind worden, meestal met verkleinen van de huid en kraakbeen middels draaiplastieken. Oorlellen worden gecorrigeerd door middel van speciale plastieken.

 

Naar huis

 

Direct na de ingreep krijgt u een verband om het hoofd over de oren. Dit hoeft maar 24 uur te blijven zitten. U kunt het zelf thuis na 24 uur verwijderen. Met een vochtig doekje kunt u uw nek/hoofd schoonmaken. Na 2 dagen mag u de haren wassen. De oren zullen wat gezwollen zijn en blauw tonen. Dit kan 2 tot 3 weken zichtbaar zijn. De huid achter het oor voelt dagen tot weken strak aan. De eerste dagen kan het zijn dat u pijnstilling nodig heeft vanwege het strakke gevoel. Meestal kunt u na een week weer werken. Sporten kan weer na 2 weken, contactsporten worden 4 weken ontraden vanwege eventueel contact met de geopereerde oren. Na één week worden de pleisters en hechtingen verwijderd.

Vraag en antwoord

 

Moet ik een elastische band dragen na de ingreep?

Het wordt vaak als prettig ervaren om een elastische hoofdband te dragen na de ingreep. Zeker ’s nachts voelt dit prettig beschermend aan. Dit gevoel kan wel 4 weken duren. Het is echter niet noodzakelijk om een band te dragen.

 

Wordt een oorcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Kijk goed naar de voorwaarden van uw zorgverzekering: bij veel verzekeraars wordt in een aanvullende verzekering de oorcorrectie vergoed. Meestal tot een leeftijd van of 12, 16 of 18 jaar. Indien dat het geval is zullen wij voor een afspraak maken in het ziekenhuis. Boven de 18 jaar wordt een oorcorrectie niet vergoed.

 

Kan ik op mijn oren liggen tijdens slapen?

Ja, dat is geen probleem, het kan de eerste week wel wat gevoelig zijn.

 

Is een permanente hechting niet gevaarlijk, moet die niet verwijderd worden?

Nee, dit is niet gevaarlijk. Er worden hechtingen gebruikt die het lichaam accepteert en worden gebruikt bij hart- of vaatoperaties. In zeldzame gevallen komen de hechtingen door de huid heen, waar ze irriteren. Dan kan het nodig zijn om die hechting te verwijderen.

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek