Behandelingen

Behandelingen

Neuscorrectie

“Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.” De vorm van de neus is zeer bepalend voor uw uiterlijk. Een grote neus heeft vaak een negatieve invloed op het zelfbeeld. Verandering van de neusvorm is regelmatig een emotionele ervaring. U kunt rekenen op een zorgvuldige analyse van de vorm van de neus van onze ervaren chirurgen. 

vanaf € 3.000,00

Consult

Bij het eerste consult wordt eerst goed naar u geluisterd wat de wensen zijn van een verandering van de vorm van uw neus. Er wordt goed gelet op de functie van de neus, soms kan een vormverandering een negatief effect hebben op de neusfunctie. Dan zal een alternatief worden besproken. De mogelijkheden maar ook onmogelijkheden worden goed met u doorgenomen. Er worden altijd meerdere foto’s genomen van uw neus/gezicht. De meeste neusoperaties worden voor uw comfort onder narcose verricht. Bij kleinere ingrepen is plaatselijke verdoving mogelijk.  

 

De ingreep

 

De meeste operaties worden onder narcose verricht. De sneetjes zijn nagenoeg onzichtbaar van een neuscorrectie omdat ze in de neus worden geplaatst. Soms komt een sneetje onder in de huid van de neus. Het litteken hiervan is bijna niet zichtbaar na de operatie. Na een uitgebreide correctie is een neusspalkje nodig op de neus en soms een neusverband ín de neus.

 

Naar huis

 

Indien er narcose is toegediend moet u goed wakker zijn voordat u naar huis kunt. Dit is vaak al zo’n 3 uur na de operatie. U mag dan niet zelf autorijden. Als er verbandjes in de neus zijn achtergelaten worden die de volgende dag verwijderd. Een neusspalkje blijft meestal 7 dagen op de neus. Na een uitgebreide neuscorrectie heeft men zo’n 10 -14 dagen wat blauwe verkleuring rond de ogen en bent u minder toonbaar. De eerste 2 weken kunt u wat minder goed door de neus ademen.

Meestal is er niet veel pijn na de operatie en kan pijn goed bestreden worden met paracetamol. Na een week kunt u weer lichte werkzaamheden verrichten, na 6 weken zware lichamelijke inspanning. Na 2 weken kunt u weer aan het werk.

Als na 7 dagen het neusspalkje wordt verwijderd, is de neus nog gezwollen en de huid zal verdikt zijn. Met name zwelling zal pas na enkele weken minder zijn en is de nieuwe vorm van de neus een beetje zichtbaar. Na 3 maanden is de neus aan de binnenzijde genezen en de vorm kan tot 1 jaar na de ingreep nog verder genezen.

 

Vraag en antwoord

 

Is narcose altijd nodig?

In de meeste gevallen is narcose nodig. Een neuscorrectie is geen kleine ingreep midden in het gezicht en duurt vaak wel 2 uur. Bij neustip correcties is plaatselijke verdoving mogelijk. Deze verdovende injecties zijn wel onaangenaam.

 

Wanneer mag ik weer sporten?

Lichte lichamelijke inspanning kan weer na 2 weken maar zware inspanningen raden we de eerste 6 weken af. Zeker bij contactsporten als voetbal of rugby.

 

Heeft het zin een foto mee te nemen van bijvoorbeeld een fotomodel als voorbeeld van de gewenste vorm van mijn neus?

Ja, dat heeft zin. Het is goed om verwachtingen goed uit te spreken. In een aantal gevallen is het niet mogelijk om een bepaalde vorm te maken van een neus. Een neus moet goed in het gezicht passen, dus soms raden we bepaalde vormen af. De chirurg zal goed met u bespreken wat mogelijk en onmogelijk is.  

 

Wat zijn de risico’s van een neuscorrectie?

De belangrijkste risico’s zijn een nabloeding en een infectie. Een infectie kan namelijk een serieus misvormend effect geven na een operatie aan de neus. Tijdens de operatie wordt er alles aan gedaan om dit te voorkomen. In een aantal gevallen wordt besloten om preventief antibiotica te geven om een optimaal resultaat te behalen.

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek