Behandelingen

Behandelingen

Onderooglidcorrectie

Wallen onder de ogen geven een wat droevige en vermoeide uitstraling. En dat terwijl u zich kiplekker voelt. Na een onderooglidcorrectie, regelmatig uitgevoerd samen met een bovenooglidcorrectie, lijkt iemand vaak veel frisser en wel 10 jaar jonger! Het sneetje vlak onder de wimperrand is nauwelijks zichtbaar.

Je voelt je mooier na een onderooglidcorrectie. 

€ 1.475,00

Consult

 

Bij het eerste consult wordt  samen met u besproken of u een geschikte kandidaat bent voor een onderooglidcorrectie. De asymmetrie van de ogen, die altijd in minder of meerdere mate aanwezig is, wordt in beeld gebracht. Meestal is er iets teveel aan huid van de onderoogleden aanwezig maar is het vetweefsel wat in uw oogkas zich bevindt een belangrijke oorzaak van de wallen onder de ogen. Indien een ingreep wordt afgesproken worden foto’s van uw ogen gemaakt. Donkere verkleuring van de huid aan de kant van de neus bij wallen verminderd na een correctie maar verdwijnt meestal niet helemaal.

Van belang is dat u goed doorgeeft welke medicijnen u gebruikt. Met name het gebruik van bloedverdunners is van belang. Deze dienen meestal 5-7 dagen voor de ingreep gestopt te worden. Indien nodig moet u het stoppen van deze medicatie eerst bespreken met de arts die u de bloedverdunners heeft voorgeschreven.

Het is verstandig in verband met de wondgenezing om 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep niet te roken!

 

De ingreep

 

Het sneetje vlak onder het ooglid wordt eerst afgetekend en loopt door tot in een lachrimpel naast het oog. Dit litteken is de eerste maanden iets zichtbaar en verdwijnt vervolgens in de schaduw van de rimpel. De ingreep is onder lokale verdoving. Na het plaatsen van injecties rondom het oog voelt u niks van de ingreep. U hoeft niet bang te zijn voor het oog zelf, daar opereren we omheen. Bij de ingreep wordt het vet rondom het oog gebruikt en verplaatst om holle ogen te voorkomen. Op het einde van de ingreep wordt een klein reepje huid verwijderd en wordt de spier onder het oog fraai opgehecht. De vorm van het oog verbetert hiermee zo. Hechtpleisters komen onder de ogen die een week blijven zitten. 

Naar huis

 

Na de ingreep worden de oogleden nog even gekoeld tegen de eerste zwelling. U kunt vrij snel naar huis na de behandeling. Het is verstandig om de eerste dag elk uur ongeveer 10 – 15 minuten de oogleden te koelen met een koelbril of een zakje gevuld met bevroren doperwtjes in een doekje. U hoeft ‘s nachts niet te koelen. De dagen daarna een enkele keer per dag. De eerste week bent u niet echt representatief. In de tweede week is het nog zichtbaar dat u behandeld bent maar al veel minder. De roodheid is na een aantal weken verdwenen, bij een dunne huid kan dit beduidend langer duren.

Na een week kunt u weer werken en sporten. Zware lichamelijke inspanning raden we de eerste 3 weken af. Het is verstandig om 3 weken vóór tot 3 weken ná de behandeling niet te roken. Mooi moment om voor altijd te stoppen! Het sneetje mag na 2 dagen weer nat worden. Na één week worden de pleisters en hechting verwijderd.

Vraag en antwoord:

 

Kan ik na een ooglidcorrectie zelf naar huis rijden?

Nee, het is onverstandig om zelf naar huis te rijden omdat uw zicht de eerste dagen wat beperkt kan zijn door zwelling.

Wanneer kan ik weer lenzen dragen?

Na één week, na het verwijderen van de hechtingen, kunt u weer lenzen dragen. De eerste week is het verstandig om niet te hard aan uw ooglid te trekken bij het inbrengen van de lenzen.

 

Is het litteken zichtbaar na de operatie?

Het litteken onder het ooglid is zo goed als onzichtbaar, dit valt onder de wimpers. Het sneetje loopt door tot naast het oog en wordt zo goed mogelijk verborgen in een van de “kraaienpootjes”. Dit is in de eerste maanden nog wel zichtbaar.

 

Vergoed mijn zorgverzekeraar mijn onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed. 

Verwenpakket oedeemtherapie 

In samenwerking met 2care4skin bieden wij een verwenpakket oedeemtherapie aan. U krijgt dan 1 keer en 4 keer na de chirurgische behandeling oedeemtherapie. U bent dan sneller van uw zwelling en blauwe plekken af na de behandeling en het voelt veel sneller soepel rond de ogen. Hierdoor is het sneller minder zichtbaar dat ze behandeld zijn. 

€ 200,00

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek