Behandelingen

Behandelingen

Wenkbrauwlift

Bij een vermoeide blik en hangende oogleden wordt regelmatig eerst naar de oogleden gekeken. Vaak zijn het echter ook de wenkbrauwen die met het voorhoofd naar beneden zijn gezakt. Het verhogen van de positie van de wenkbrauw geeft niet alleen een jeugdigere open blik, maar zorgt er ook voor dat de spieren van het voorhoofd de wenkbrauwen niet meer naar boven hoeven te trekken. Hiermee kan een beter zicht en minder hoofdpijn worden verkregen.

Onze ervaren chirurgen gebruiken een techniek waarbij alleen een (bijna onzichtbaar) sneetje in het bovenooglid nodig is.

€ 1.295,00

Wenkbrauwlift met ooglidcorrectie € 1.495,00

Consult

In overleg met de chirurg zal worden bekeken of naast een ooglidcorrectie een wenkbrauwlift een nuttige en fraaie aanvulling kan zijn. De chirurgen hanteren een nieuwe methode voor de wenkbrauwlift. Hierbij wordt hetzelfde sneetje als voor de ooglidcorrectie gebruikt. Extra littekens worden hiermee dus vermeden.

De ingreep

De huid wordt plaatselijk verdoofd, u voelt niets van de ingreep. De huid wordt boven de wenkbrauw los gemaakt. Vervolgens wordt een hechting geplaatst in het botvlies boven uw oogkas.  Ook hier voelt u niets van maar u hoort het wel. De chirurg meet dan af hoe hoog de wenkbrauw naar boven gehecht moet worden Een groot voordeel van deze techniek is dat tijdens de ingreep goed de plaatsing van de wenkbrauw is te bepalen en eventueel te corrigeren, bijvoorbeeld bij asymmetrie.  Overigens is een volledig symmetrisch resultaat nooit helemaal mogelijk. Na het fixeren van de wenkbrauw met een hechting door het botvlies wordt de huid van het bovenooglid gehecht. Een strakke pleister komt op het voorhoofd om zwelling tegen te gaan.  

Naar huis

 

Na de ingreep kunt u vrij snel naar huis. Het is verstandig om de eerste dag elk uur ongeveer 10 – 15 minuten de wenkbrauwen te koelen tegen de eerste zwelling. U hoeft ‘s nachts niet te koelen. De dagen daarna een enkele keer per dag. Na 1 dag kunt u zelf de pleister van uw voorhoofd verwijderen. De eerste week bent u wat minder representatief door zwelling van het voorhoofd en mogelijk de oogleden. In de tweede week is het nog zichtbaar dat u behandeld bent maar al veel minder. De plek van de hechtingen in het botvlies kunnen de eerste weken nog voelbaar zijn. Ze zijn echter niet echt zichtbaar. Na een week kunt u weer werken en sporten. Zware lichamelijke inspanning raden we de eerste 3 weken af. Het is verstandig om 3 weken vóór tot 3 weken ná de behandeling niet te roken. Mooi moment om voor altijd te stoppen! Het sneetje in het bovenooglid mag na 2 dagen weer nat worden. Na één week worden de pleisters en hechting van het bovenooglid verwijderd.

 

Vraag en antwoord

 

Wordt een wenkbrauwlift vergoed?

Nee, een wenkbrauwlift wordt niet vergoed door uw verzekeraar.

 

Komt het litteken zichtbaar boven mijn wenkbrauwen?

Nee, het litteken valt in het bovenooglid. Het is hetzelfde sneetje als bij een bovenooglidcorrectie. Dit is onzichtbaar als u uw ogen open heeft.

 

Is de hechting zichtbaar door de huid?

Enkele weken na de ingreep is het mogelijk dat een lichte zwelling boven de wenkbrauw zichtbaar is. De hechting is de eerste weken voelbaar onder de huid. Na enkele maanden is de hechting opgelost en de wenkbrauw in de nieuwe positie vastgegroeid.

Verwenpakket oedeemtherapie 

In samenwerking met 2care4skin bieden wij een verwenpakket oedeemtherapie aan. U krijgt dan 1 keer en 4 keer na de chirurgische behandeling oedeemtherapie. U bent dan sneller van uw zwelling en blauwe plekken af na de behandeling en het voelt veel sneller soepel rond de ogen. Hierdoor is het sneller minder zichtbaar dat ze behandeld zijn. 

€ 200,00

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een vrijblijvend informatiegesprek